Lovdata Pro laster inn

Vinn vinn – for oss og klientene

Lovdata Pro er så enkelt og effektivt at det sparer både oss, og klientene våre, for tid og penger, forteller fagsjefene i HELP.

Alle kan havne i en situasjon som krever juridisk hjelp. Og hvis – eller snarere når – man en dag trenger advokatbistand, bør det ikke stå på pengene. Det mener advokatene Blerande Thaqi og Aksel Lønnkvist Stumpf, i HELP.

– Rett skal være rett, som vi sier i HELP – for alle. Det er derfor vi tilbyr rettshjelpforsikring og advokattjenester innen de fleste rettsområder innenfor privatretten. Vi mener alle bør ha råd til å ta en sak til retten, forklarer Thaqi. 

Ofte i retten

Premisset til HELP går ut på at når «alle» betaler litt i forsikringspremie, får alle fullverdig advokathjelp når de trenger det – uten å betale timepris. Som advokat og fagansvarlig for boligkjøperforsikring, har Thaqi lang erfaring med komplekse boligsaker – og Lovdata Pro.

– Man kan ofte se HELP sine saker i Lovdata Pro. Vi tilbyr rettshjelp til over 350 000 LO-medlemmer og svært mange boligkjøpere, og er ofte i retten. 

– Men, skyter Aksel Lønnkvist Stumpf inn, som er fagansvarlig for Enterprise og advokat MNA i HELP. Det er viktig å poengtere at vi ønsker å senke terskelen for å ta kontakt med en advokat. Det vil si; har man en forsikring, kan man raskt og uformelt ta kontakt med oss. Tidlig kontakt og avklaring med en advokat, betyr at man kanskje slipper en rettssak eller en tvist på et senere tidspunkt.

– Dette er spesielt viktig for mitt fagområde, fortsetter Stumpf. Han har lang erfaring med rådgivning og vurdering av saker innen forretningsjus med entreprise, kontraktsrett og håndverkertjenester. Det er bedre å ta kontakt tidlig, og få kartlagt handlingsrommet sitt, istedenfor å ende i en tvist som egentlig skyldes dårlig forberedelser, forklarer han. 

Blerande Thaqi og Aksel Lønnkvist Stumpf. (Foto: HELP)

Lovdata Pro er så enkelt og effektivt at det sparer både oss, og klientene våre, for tid og penger, forteller Blerande Thaqi og Aksel Lønnkvist Stumpf. (Foto: HELP)

De viktigste funksjonene lett tilgjengelig

Både Thaqi og Stumpf kjenner Lovdata Pro til fingerspissene.

– Jeg ble først kjent med Lovdata Pro under studiene, forteller Stumpf. Som førsteårsstudent på juss var alt ganske nytt og vanskelig. Men av det som var vanskelig, var nok Lovdata Pro det letteste. Det er det som er så bra med Lovdata generelt. Det er veldig enkelt. De viktigste funksjonene er lett tilgjengelige. Det er nesten som en iPhone i brukergrensesnitt. 

Thaqi nikker gjenkjennende. Lovdata Pro har vært med henne fra dag én, og er i dag en helt integrert del av arbeidshverdagen.

– Når jeg åpner skjermen om morgenen, er VG, Lovdata Pro og e-post gjerne de første stedene jeg er innom, fortsetter Stumpf. 

– For min del er det Instagram, e-post og Linkedin – Og så er det Lovdata Pro, ler Thaqi.

Thaqi har fagansvar for alle som jobber med boligkjøperforsikring i HELP, det vil si rundt 100 advokater. Totalt jobber det omkring 160 advokater i selskapet.

– Utvalg, mapper og varslinger er nok de funksjonene jeg bruker mest, fortsetter Thaqi. Så og si hver dag. Hver gang det kommer en relevant dom, noe det ofte gjør, «arkiverer» jeg det i en av de Lovdata Pro-utvalgene vi har opprettet. Ofte legger jeg ved en liten merknad også, til de andre advokatene på huset. Dette har vist seg å være veldig nyttig. Da slipper vi ofte å gjøre omfattende rettskildesøk i etterkant. Det sparer oss for tid, forklarer Thaqi. Andre advokater bør gjøre det samme for å unngå at klientene blir belastet unødvendig mye for rettskildesøk. Se hjelpevideo om utvalgsfunksjonen

Juridiske utdrag

En tidsbesparende funksjon, som mange Lovdata Pro-brukere ikke er klar over, er muligheten til å lage juridiske utdrag.

– Den funksjonen er veldig nyttig. Det er stort sett sekretærene våre som gjør den jobben. Ifølge sekretærene er det veldig enkelt å sette opp alt i Lovdata Pro. Med forside og alt, forteller Thaqi. 

Stumpf nikker gjenkjennende.

 – Helt enig. Jeg er mye i retten, og lager ofte de juridiske utdragene selv. Tid er mangelvare,  og det mest effektive er ofte å sette opp alt selv. Man trenger ikke være særlig tech-kyndig heller, forklarer Stumpf. 

– Så at Lovdata Pro har den muligheten, og at det er så enkelt, effektivt og intuitivt  å sette det opp, er helt topp. Det sparer meg for mye tid i hverdagen, avslutter Stumpf.

Merknader

Innarbeid

I Lovdata Pro kan du utheve med farger, understreke tekst og legge til egne redaksjonelle merknader og lenker. Innarbeidelsene blir med om du eksporterer eller printer. Dersom du bytter arbeidsgiver eller lærested kan du få de med deg de personlige innarbeidelsene til ny bruker.
Varslinger

Personlige varslinger

Bli varslet om endringer i regelverket og nye relevante rettsavgjørelser – direkte på e-post.
Dele

Del med andre

Opprett grupper og del notater, merknader eller hele dokumenter med andre.