Lovdata Pro laster inn

Fungerer sømløst med andre systemer

Å holde seg oppdatert i en travel hverdag, er nok den største utfordringen min. Derfor er jeg helt avhengig av gode verktøy, forteller advokat Vera Hovelsen.

En spesialisert verden trenger juridisk spisskompetanse. Det vet advokatfirmaet Føyen. Ved å satse på noen utvalgte områder, som arbeidsliv, eiendom, entreprise, offentlige anskaffelser, teknologi, digitalisering og telekom, har de skaffet seg dybdekunnskap og bransjeinnsikt som få kan matche.

Det er partner og advokat Vera Hovelsen et godt eksempel på. Etter 11 år i det offentlige – og nå 11 år i Føyen – har hun lang og allsidig erfaring fra ulike anskaffelsesprosesser – fra begge sider av bordet.

– Lovdata har vært med meg hele veien. Det er et av flere viktige verktøy jeg bruker i hverdagen. I begynnelsen av karrieren brukte vi mest papir, husker jeg. Men det er det slutt på nå, heldigvis. De digitale verktøyene vi har i dag, som Lovdata Pro,  kan knapt sammenlignes. De er helt suverene, forteller Hovelsen. 

– Der har pandemien gitt oss et effektivt spark bak, legger hun til. Selv de eldste og minst teknologiske på kontoret, som alltid har sverget til papir, har nå skjønt at iPad er mer fornuftig. 

Vera Hovelsen er svært fornøyd med Lovdata Pro, men er usikker hvorvidt alle kjenner potensialet til verktøyet.

Oppdatert via varslinger

En av flere fordeler med Lovdata Pro, er muligheten til å sette opp personlige varslinger. Siden lover og forskrifter stadig endres, og nye rettsavgjørelser avsies hver dag, kan man enkelt sette opp skreddersydde e-postvarsler. Se hjelpevideo.

– Jeg har ikke like mye tid som før til å holde meg oppdatert. Sånn er det bare. Særlig innen anskaffelsesfaget er det stadig ny praksis, forteller Hovelsen. 

Vera Hovelsen startet opprinnelig som advokatfullmektig i Føyen, men er nå blitt partner og leder for avdelingen for entreprise og offentlige anskaffelser.

– Som partner løper jeg mye fra møte til møte. Tiden er knapp, og jeg må sette meg inn i mye informasjon på kort tid. Jeg er helt avhengig av gode, digitale verktøy, og ikke minst at de advokatene som jobber for meg, hjelper meg å holde meg oppdatert. At vi kan samle dokumenter i egne mapper, i Lovdata Pro, dele det mellom oss, og få varslinger når det skjer endringer, er meget nyttig. 

Stort potensial

En annen Lovdata Pro-funksjon Hovelsen virkelig verdsetter, er krysshenvisninger. Med et raskt «klikk» kan hun se alle relevante dokumenter, følge en saksgang og se sammenhenger, i en gitt kilde.

– Senest i går brukte jeg den funksjonen. Vi fikk et spørsmål fra en kunde hvor vi måtte liste opp en del kilder som bekreftet den samme forståelse. Det hadde tatt enormt mye tid om vi skulle starte helt i det blå, så med Lovdata Pro blir alt betraktelig mye lettere. 

Hovelsen er svært fornøyd med Lovdata Pro, men er usikker hvorvidt alle kjenner potensialet til verktøyet.

– Det jeg tror er litt gjengs hos oss, er at verktøyet brukes på enkleste mulig måte. De funksjonene man kan, de kan man godt. Og de føles intuitive og lette. Men i en travel hverdag glemmer man å bruke alle fordelene som finnes. 

Hovelsen er selv en flittig bruker av Remarkable Notebook – en slags digital notatbok som man både kan lese og notere i. Hun er svært fornøyd med hvor sømløst den fungerer med Lovdata Pro.

–  Sist jeg var i retten, skulle jeg til Sortland. Et par artikler jeg ikke hadde rukket å lese, konverterte jeg derfor til PDF. Noen sekunder senere hadde jeg den på min Remarkable. Helt suverent at systemene snakker sammen på den måten, avslutter Hovelsen. 

Visste du at artikler og kommentarer nå er tilgjengelig i Lovdata Pro via Karnov Lovkommentarer? Se hjelpevideo

Merknader

Innarbeid

I Lovdata Pro kan du utheve med farger, understreke tekst og legge til egne redaksjonelle merknader og lenker. Innarbeidelsene blir med om du eksporterer eller printer. Dersom du bytter arbeidsgiver eller lærested kan du få de med deg de personlige innarbeidelsene til ny bruker.
Varslinger

Personlige varslinger

Bli varslet om endringer i regelverket og nye relevante rettsavgjørelser – direkte på e-post.
Dele

Del med andre

Opprett grupper og del notater, merknader eller hele dokumenter med andre.